Welke klachten

Klachten die het gevolg zijn van een trauma:
Hierbij kan behalve aan ongelukken, natuurrampen of geweldservaringen ook worden gedacht aan heftige ervaringen met medische behandelingen, problematische bevalling, extreme pijnervaringen en hechtingstrauma’s in de geschiedenis. Een deel van de mensen die een schokkende gebeurtenis meemaakt blijkt niet goed te herstellen maar houdt last van deze ervaring.

De klachten kunnen aansluitend of langere tijd na de heftige gebeurtenis(sen) ontstaan en kunnen hinderen in het dagelijks functioneren of u ervan weerhouden om bepaalde activiteiten te ondernemen of u in bepaalde situaties te begeven.

De klachten waarvan u in verschillende mate last kan hebben zijn o.a. herbelevingen, prikkelbaarheid, schrikachtigheid, angsten, alertheid, concentratie- en slaapproblemen.

Angst- en paniekstoornissen
Angst, paniek en fobische klachten waardoor beperkingen in bewegingsvrijheid, werk- en sociaal functioneren en slaaptekorten kunnen ontstaan. Helaas is het vervelende van angststoornissen dat deze vaak in de loop van de tijd toenemen in plaats van, met de tijd afnemen.